Skip to content
fb cvoer scale 21 - Najveća maketarska izložba i natjecanje Scale model show u Family mallu 03.-04. lipnja!

Najveća maketarska izložba i natjecanje Scale model show u Family mallu 03.-04. lipnja!

Family mall domaćin je najvećem međunarodnom maketarskom natjecanju i izložbi u Hrvatskoj – Zagreb Scale model showu ‘Kup Zagreb’ koje se u 17 godina postojanja prvi put održava dva dana, 03.-04. lipnja

Nekoliko stotina vrhunskih i prema svjetskim standardima izrađenih maketa zrakoplova, brodova, oklopnih vozila, civilnih automobila, trkaćih automobila, mnoštvo diorama, figura i drugih zanimljivosti stvorit će jedinstvenu priliku za doživljaj o kojem ćete još dugo pričati!

RADNO VRIJEME:

03.LIPNJA
08:30 – 19:00 sati
04. LIPNJA
08:30 – 17:00 sati

03.06. 8:30-12:00 sati – prijave natjecateljskih maketa ili na linku prijave.zmms.hr

04.06. 15:00 sati – svečano proglašenje pobjednika natjecanja

Ulaz je BESPLATAN.

Bogata manifestacija u organizaciji Zagrebačko maketarsko modelarskog saveza okuplja sudionike iz Austrije, Mađarske, Italije, Češke, Slovenije, Srbije, Njemačke i Slovačke i održava se u Family mall centru te pripadajućim Pavilionima 1 i 2.

SUBOTU rezervirajte za:

11:00 sati – otvorenje izložbe ”Rudolf Perešin – Za let si dušo stvorena” na kojoj će biti prikazana maketa zrakoplova Mig 21 na kojem je letio pilot Rudolf Perešin u mjerilu 1/5
12:30 sati – nastup Zagrebačkih mažoretkinja na Svečanom otvorenju
Oko 14:00 sati – dolazak kolone 10-ak starodobnih vojnih i civilnih vozila s vozačima u autentičnim odorama koja će se moći razgledati do kraja dana
15:00-16:00 – sat povijesti s generalom HV-a Veselkom Gabričevićem
16:30–17:30 – prezentacija “3D Preshading”

15:00–16:00 – sat povijesti  s generalom HV-a Veselkom Gabričevićem (Pavilion 2)

U NEDJELJU ne propustite:

10:30-12:00 – radionica bojanja figura MOJO painting
12:00-13:00 – sat povijesti s generalom HV-a Lukom Džankom
15:00 sati – proglašenje pobjednika natjecanja

Tijekom Scale model showa u SUBOTU i NEDJELJU vas još očekuje:

  • Posjetitelji će tijekom Scale model showa osim u razgledavanju natjecateljskih maketa moći uživati u atraktivnim izložbenom dijelu gdje će svoj impozantni opus predstaviti MORH, MUP RH, Muzej policije, Policijska akademija, Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba, Udruga Zlatni kotač, Oldtimer klub Zagreb, Hrvatski savez povijesnih-starodobnih vozila i drugi.
  • Na Scale model showu bit će predstavljena maketa najnovijeg električnog hiper automobila vrhunske tehnologije Nevere, tvrtke Rimac automobili.
  • Posebno će biti zanimljiva i ‘Samostalana izložba maketa i brodova autora Rolanda Vlahovića, višestrukog svjetskog prvaka na međunarodnim natjecanjima brodomaketara i osvajača brojnih nagrada i priznanja na natjecanjima širom Europe.
  • Modelarski aero klub Trešnjevka izložit će nekolicinu RC modela zrakoplova koji su vjerne replike stvarnih subjekata.
  • Kako ovakve manifestacije prate proizvođači i velike specijalizirane trgovine za maketarstvo i modelarstvo, prvi put u Hrvatsku dolazi nekolicina svjetski poznatih proizvođača i trgovaca koji će imati svoje štandove tijekom trajanja manifestacije.

Jedinstvena manifestacija koja daje nesvakidašnju priliku razgledanja maketa i modela te dosega tehničke kulture idealan je provod za sve dobne skupine, a posebno djecu koja se na ovom događaju mogu inspirirati na svom putu školovanja i odabira karijera.

Ne propustite najveće maketarsko natjecanje u Hrvatskoj i priliku da ponesete neke od najoriginalnijih foto uspomena! Vidimo se u Family mallu!