Skip to content
Trendovi u uređenju interijera 2024.

Sajam namještaja i dekora u Family mallu otkriva trendove u uređenju interijera 2024. – prijave su još u tijeku!

Početak godine idealna je prilika da rezimiramo dosadašnje trendove koji su izvrsna podloga za nastanak novih, još uzbudljivijih! Naravno, pričamo o trendovima u uređenju interijera 2024.! 

Najnovije trendove, inspiraciju i najbolja rješenja za svoje interijere možete pronaći na Sajmu namještaja i dekora u Family mallu od 8. do 10. ožujka 2024. godine. Uz novitete u svijetu interijera i eksterijera, provjerite smart home asortiman koji će unaprijediti vašu kvalitetu življenja, ali široki izbor umjetničkih djela koji će predstaviti renomirani umjetnici na Art Bazzaru.

Dobra priprema je već pola posla, zato pogledajmo najvažnije promjene kojima na jednostavan, praktičan i brz način možemo značajno osvježiti naš dom i unaprijediti kvalitetu življenja.

Lude ’70-e? Da, molim!

Uređenje doma podliježe trendovima, a nije imuno i na mnoga društvena zbivanja i okolnosti. Kakve trendove nam 2024. donosi u uređenju interijera? Definitivno napuštamo ideju o monokromatskim i bež paletama prostora, odbacujemo prevladavajuće sive tonove, industrijskom stilu veselimo se manje nego ikad, a minimalističkom dizajnu više nećemo poželjeti dobrodošlicu u uređenju doma.

Inspiraciju u novim trendovima u uređenju interijera 2024. crpimo u ludim 70-ima što znači da su dobrodošli odvažni statement komadi u još hrabrijim bojama. Kako ne biste pretjerali s ovim trendom već samouvjereno pokazivali svoja nova dizajnerska ostvarenja, odlučite se za jednostavne promjene poput stolića za kavu, blagovaonske stolice, pa čak fotelje ili kauča. Postupno nadograđujte svoj dizajn dekorima poput tepiha, tapeta, zavjesa itd.

Inspiracija (s lijeva na desno): Chair4u, Concorida, Loft Design House, Natuzzi Editions, Lotf Design House

Blue Nova 825 ziheraški je (i predivan) izbor u uređenju interijera

Ako se ipak ne možete odlučiti s kojom bojom biste osvježili svoj dom, odluku vam može pojednostavniti izbor hit boje 2024. godine! Naime radi se o boji Blue Nova 825 – plavoj boji srednjeg tona inspiriranoj noćnim nebom koja na tragu trendova u uređenju interijera 2024. godine donosi hrabrost i odvažnost.

Hit boja puna je elegancije i stila, a svakako ima i statement status. Ako vas pomalo preplavljuje nesigurnost oko slaganja komplementarnog spektra, uz ovu boju odlično pristaju tonovi terakote koji će omekšati hladnoću plave boje i podignuti energiju prostorije. Plava nova odlično se slaže s neutralnim nijansama poput prljavo bijele, sive s podtonovima ljubičaste….
Gdje biste u interijeru najradije vidjeli ovu bogatu plavu boju? Nama se sviđa i korištenje ove boje u uređenju kuhinja 2024.

Obline su veliki trend i u uređenju interijera

Već neko vrijeme zgodni komadi namještaja s oblinama plijene našu pozornost, a dizajneri kažu kako će svoj vrhunac popularnosti upravo postići u 2024. godini! Bez obzira radi li se o sofama, kauču, blagovaonskim stolovima, stolićima za kavu ili kakvom drugom komadu namještaja, mekane linije i toplina koje obline daju namještaju izvrsno se uklapaju u bilo koju prostoriju.
Obline i zakrivljeni nepravilniji oblici logičan su trend kako posljednjih godina sve više težimo preuzimanju elemenata iz prirode u svoje interijere.

Inspiracija (s lijeva na desno): Loft Design House, Chair4u, Luna Home, Luna Home, Chair4u, Chair4u

Trendovi u uređenju interijera 2024. prostorije pretvaraju u art galerije

U redu, možda od prostorije ne želite napraviti umjetničku galeriju, ali dodir suvremene umjetnosti sigurno će dati posebnost, stil i osoban pečat svakom domu. Prvenstveno smo mislili na izbor slika i umjetničkih djela koja će biti odraz vašeg umjetničkog ukusa i ljubavi prema određenoj paleti boja.

No, hrabriji mogu otići i korak dalje. Upotreba hrabrih boja, čistih pozadina i neočekivanih akcenata poput neonskih rasvjetnih tijela ili koktel stolova intenzivnih boja ne mogu biti veći trend u uređenju interijera.
Vidite li se u ovom odlučnom i hrabrom stilu uređenja interijera?

Inspiracija (s lijeva na desno): Magis Wall, Magis Wall, MASS-light, Chair4u, MASS-light, Chair4u

Bouclé je i dalje hit u uređenju interijera 2024., ali dolazi s pomakom

Mnogi dizajneri složit će se da ova posebna vrsta tkanine u našem domu stvara ambijent tihog luksuza, jednog od najnovijih trendova. Zapravo se radi o klasiku iz svijeta interijera koji donosi predivne teksture u naš dom i na nenametljiv način ga čini razigranim i osvježenim.

Ovaj put rado ćemo ga viđati na zaobljenim komadima namještaja – sofe, dvosjedi, trosjedi, fotelje… Posebno ga volimo u uređenju dnevnih boravaka! Ipak stručnjaci upozoravaju da ne pretjerujemo s ovim materijalom i zakrivljenim dimenzijama. Uz statement bouclé komad namještaja oblih dimenzija pobrinite se da u prostoriji ipak imate i komade ravnih linija i drugih materijala. Važan je balans.

Inspiracija (s lijeva na desno): Condcordia, Loft Design House, Loft Design House, Natuzzi Editions, Chair4u, Chair4u

Rasvjeta visoke tehnologije sve poželjnija za uređenje interijera 2024.

Znamo kolika je važnost rasvjete u interijerima, a za rastući značaj zaslužan je i razvoj tehnologije koji nam omogućuje da što pametnije (i štedljivije) rasvijetlimo svoj prostor.

Mijenjanje intenziteta svjetline u prostoru odličan je trik da postignemo prirodno svjetlo u našim interijerima čak kada je vani tmurno ili naša nekretnina nema idealan položaj. Ljubitelji umjetnina upotrebom pametne rasvjete postižu i odličnu komunikaciju preko svojih kolekcija. Kada je riječ o rasvjeti za uređenje interijera u 2024. osim dizajna možete birati zaista sve – tople ili hladne tonove, a zatim i podešavati njihovu jačinu. Naravno, važno je da se stilski uklapaju u vašu dizajnersku viziju!

Koje promjene pod trendovskim potpisom biste htjeli unijeti u svoj dom?

Inspiracija (s lijeva na desno): MASS-light, MASS-light, MASS-light, MASS-light, Chair4u, Chair4u

Ne propustite ponudu vodećih brendova u industriji, zanimljiva rješenja iz domaćih radionica, konzultacije sa stručnjacima i druženje u ugodnom ambijentu na Sajmu namještaja i dekora u Family mallu 08.-10. ožujka i sa sobom ponesite najbolje rješenja za udobnost svoga življenja!

Za zainteresirane izlagače prijave su još u tijeku!